Leven is de kunst van de overgave stond op mijn geboortekaartje. Daar ben ik telkens naar op zoek; naar die overgave. Confronterend maar in alle oprechtheid blijf ik de wereld om mij heen bevragen. De plaats die ik daarin inneem en de tastbaarheid van het leven op zich.

Mijn fotografische werk is analoog omdat ik daardoor meer in relatie sta met het proces. De nadruk ligt op de zwart/wit fotografie omdat deze in eigen donkere kamer ontwikkeld kan worden. Ik werk van moment tot moment. De foto: van een latent beeld, door (natuurlijk)licht zichtbaar gemaakt, naar een tastbare afbeelding op papier. Elk stapje in het proces geeft meer gelaagdheid mee aan het uiteindelijke beeld. De ambacht en het bewustzijn staan voorop.

In elke foto wordt de natuur meegenomen. Het idee erachter is dat wij allemaal dierlijke mensen zijn. Wij, net zoals de dieren en de natuur, zijn vergankelijk. Zo is ook het leven en de dood een terugkomend thema. Ik zoek naar de balans in de tegenstrijdigheden. Goed en kwaad - leven en dood zijn net als zwart en wit; het kan niet zonder elkaar en bevat vele grijstinten.
Er wordt een oordeel-loos licht geworpen op de psyche, het menselijk lichaam en andere levenskwesties. In mijn foto’s is het menselijk lichaam terug te vinden als een lichaam dat ervaart, beleeft en voelt. In tegenstelling tot de huidige cultuur van naar jezelf ‘kijken’ en gezien willen worden. 

Doormiddel van de zachte en rauwe foto’s hoop ik bij de kijker een zaadje te planten voor een vraag in plaats van een allesomvattend, klinkklaar antwoord.​​​​​​​
In 2020 afgestudeerd aan de University of Applied Photography; studie Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie.
Gerealiseerde tentoonstellingen
- Medisch Centrum Leeuwarden, 2020
- &MAES; Amsterdam, 2019
- Ohm van Emma; Leeuwarden, 2018
- Zelfportret expositie; Apeldoorn 2016 
Publicaties
- Drift, 2021
- AREA2020, 2020
- Haast, 2020
- Mijn tijd, 2019
- Het WAD in beeld, 2018
- Toon van de tijd, 2017